Η Laskarina είναι ένα brand που συνδυάζει την ιστορία με την τέχνη, φτιάχνοντας κοσμήματα εμπνευσμένα από τη Ελληνική Επανάσταση του 1821, τις ηρωίδες εκείνης της περιόδου, τις παραδοσιακές φορεσιές και τη λαϊκή τέχνη.

Στη Λασκαρίνα πιστεύουμε ακράδαντα στην αναβίωση των παραδοσιακών τεχνικών που βασίζονται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής χρησιμοποιώντας υλικά όπως υφάσματα φτιαγμένα σε αργαλειό, κεντήματα, χειροποίητες φούντες και ημιπολύτιμους λίθους. Πιστεύουμε στη βιωσιμότητα και επικεντρωνόμαστε στην πολιτική μηδενικών αποβλήτων και στην ηθική παραγωγή.

Σε έναν κόσμο που καθοδηγείται από τη γρήγορη μόδα, το όραμά μας είναι να δημιουργούμε μοναδικά και διαχρονικά κοσμήματα για τις γυναίκες του σήμερα.

the-designer-450x450

The Designer

Η σχεδιάστρια
Η φιλοσοφία μου ήταν να δημιουργήσω κοσμήματα από τα υλικά των παραδοσιακών ελληνικών φορεσιών. Η αναφορά στο παρελθόν. Το όνομα «Laskarina » δόθηκε για αυτόν ακριβώς τον λόγο, για να αναδείξει την ιστορική περίοδο από την οποία εμπνέομαι τις δημιουργίες μου. Ήθελα να φέρω το παρελθόν στο παρόν με τον σύγχρονο τρόπο.

Irini Arampatzidou